FAQ voor de proeftuinen


#1

[English translation will follow]

 1. Kun je als admin/moderator Debatten en Ideeën van burgers tijdelijk blokkeren of in overleg redigeren? Dit in verband met gevoelige tekst b.v.
  blokkeren kan - redigeren kan niet

Optie 1. Veberg als admin/ moderator op de userpage:


Optie 2. Vergerg op het admin dashboard:

Moderate in het admin dashboard

 1. Hoeveel soorten gebruikers kan men definiëren binnen een instance?
  **Admin, moderator, valuators, managers, gebruiker + Organisaties en Officials ** Zie onder de afbeelding de omschrijving van de type gebruikers

De volgende rollen zijn beschikbaar:

 • Beheerders. Deze gebruikers hebben toegang tot de beheerdersinterface en de rest van de interfaces (beheer, moderatie, evaluatie, enz.). Zoals u kunt zien, worden alle processen en configuraties van het platform beheerd via de beheerdersinterface. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot deze rol.

 • Organisaties. Door u te registreren op het platform, kunt u ervoor kiezen om een ​​organisatiegebruiker te maken in plaats van een normale gebruiker. Standaard worden deze gebruikers, wanneer ze worden geverifieerd, gemarkeerd met een klein “collectief” -teken naast hun gebruikersnaam in de inhoud die ze maken. Ze kunnen debatten, voorstellen of opmerkingen maken, maar kunnen de processen niet ondersteunen of erin stemmen. De aangemaakte organisatiegebruikers verschijnen in dit gedeelte. Beheerders kunnen ervoor kiezen elke gebruiker te “verifiëren” of “afwijzen”. De in behandeling zijnde of afgewezen gebruikers hebben dezelfde functionaliteiten, maar ze zullen de “collectieve” banner niet laten zien in de gemaakte inhoud. De bovenste tabs kunnen gebruikers te organiseren, afhankelijk van of je hebt niet gecontroleerd of ( “behandeling”, “all”, “gecontroleerd”, “verworpen”).

 • Public Official. Deze gebruikers worden gemarkeerd met een klein bordje naast hun gebruikersnaam in de inhoud die ze maken. De inhoud wordt ook weergegeven met een andere stijl om deze te markeren. U kunt verschillende niveaus van “openbare posities” definiëren in de configuratiesectie en de tekst die in elk type banner verschijnt. Het niveau van elke gebruiker kan worden gewijzigd of verwijderd met behulp van de knop “openbare positie bewerken” naast de gebruikersnaam. Als voorbeeld in een stad kan de hoogste ambtenaar de burgemeester zijn, het volgende niveau de raadsleden, enz.

 • Moderators. Gebruikers met deze rol hebben toegang tot de moderatie-interface, waar alle inhoud van het platform die door gebruikers als ‘ongepast’ is gemarkeerd, wordt vermeld. Daar hebben ze opties om deze inhoud te verbergen of te bevestigen en gebruikers te blokkeren.

 • Beoordelaars. Deze functie biedt toegang tot de evaluatie-interface voor participatieve budgettering. Via deze interface kunt u de voorstellen zien die de beheerders toewijzen aan elke specifieke evaluator en de evaluatierapporten kunnen voltooien.
  Naast het definiëren van individuele evaluatoren, kunnen deze in groepen worden gegroepeerd. Dit is vooral handig omdat u generieke groepen kunt definiëren op basis van de onderwerpen of verantwoordelijkheden en vervolgens evaluators in de groep kunt introduceren of verwijderen indien nodig. Het biedt een flexibelere controle van de evaluatie tijdens deze fase, evenals verschillende mensen die in dezelfde reeks voorstellen werken. Om toegang te krijgen tot deze mogelijkheid, kunt u rechtsboven de knop “Evaluators Group” vinden.
  Eenmaal binnen, kunt u met de knop “Evaluatorgroep maken” een nieuwe groep definiëren. Wanneer u een groep maakt, wordt deze in de lijst op die pagina getoond en door erop te klikken kunnen we de beoordelaars zien die er deel van uitmaken in het geval er een is toegewezen. Om beoordelaars toe te wijzen aan een groep, doen we dit vanaf de eerste pagina van “beoordelaars”. Als u een evaluator registreren (of door erop te klikken en klik op de knop ‘Bewerken’ op het tabblad) een selector de titel ‘Evaluation Panel’, waar u kunt aangeven of u toewijzen aan een groep te zien. Dit kan op elk moment worden gewijzigd.
  Als een project van participatiebudgetten wordt toegewezen aan een groep beoordelaars, hebben alle beoordelaars die op dat moment zijn gedefinieerd als onderdeel van de groep, toegang tot het project.

 • Managers. Deze gebruikers hebben toestemming om toegang te krijgen tot de managersinterface. In deze interface kunnen managers gebruikersaccounts maken en verifiëren en taken uitvoeren voor gebruikers om voorstellen te maken of te ondersteunen, enz. De meest gebruikelijke bestemming van deze functionaliteit is de openbare werknemer van de kantoren van aandacht voor het burgerschap van de instelling, om de burgers te helpen omgaan met het participatieproces.

 • Gebruikers Alle gebruikers die op het platform zijn geregistreerd, kunnen hier worden gevonden met hun gebruikersinformatie en een link naar hun gebruikerspagina.

 1. Kan er ook een stembureau gekoppeld worden aan een participatie budget, waarbij men kan stemmen op voorstellen die daar worden ingediend?
  Kan met peilingen wel, maar kan met de functie budgetten niet…
  is hier uitleg voor nodig a.u.b. reply below

(3) We willen het kopje vragen compleet uitzetten. Zodat inwoners alleen nog op het kopje ideeën kunnen klikken. Tot nu toe is het ons niet gelukt om het kopje vragen uit te zetten. > zoals je ziet in de url is “vragen” eigenlijk een help pagina:

Deze kan je uit zetten in de admin interfaces in modules >

Even naar beneden scrollen en daar staat de instelling van de help pagina.

(2) Onder het kopje ideeën staat een tekst met ‘Volg voorstellen zodat we aanbevelingen kunnen doen’, deze willen we graag weghebben. Dit lukt ons niet met de instellingen die we kunnen bedienen.
In de admin interface moet je naar “Aangepaste informatie teksten” Ideeen is eigenlijk de functie discussie.

Als je op deze tab een inpage search doet op de woorden, dan kom je hem tegen en kan je hem wijzigen, helemaal weg halen kan helaas niet.